Over Marion Kroezen

Wat doe ik?

Vanuit mijn bedrijf FinEsse begeleid en ondersteun ik mensen in de laatste levensfase en hun naasten, zowel praktisch als emotioneel. Zodat ze hun leven zo goed mogelijk af kunnen ronden en rustig kunnen sterven. Na een overlijden blijf ik betrokken en beschikbaar om de nabestaanden te ondersteunen. Totdat ze weer op eigen kracht verder kunnen.

Ook heb ik sinds eind 2013 een partnerschap met Moniek van Mens van Alfine Uitvaarten. Ik begeleid uitvaarten vanuit Alfine en maak daarmee mijn pakket aan diensten rondom het levenseinde compleet.

Verder verzorg ik workshops, lezingen en trainingen voor professionals, vrijwilligers en particulieren over thema’s die in verband staan met sterven, afscheid nemen en rouw.

Marion Kroezen

Waarom is dat van belang?

De dood brengt onrust, onzekerheid en kwetsbaarheid met zich mee. Bij de stervende, maar ook bij de directe omgeving. Juist in zo’n fragiele periode moeten mensen zich een weg zien te banen door een veelal onbekend woud van hulpverleners, instanties en regelingen. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van leven en sterven en van de aandacht voor elkaar. Daar wil ik een oplossing voor bieden.

Hoe doe ik dat?

Ik ben vertrouwenspersoon, gesprekspartner, vraagbaak en ‘ontzorger’. Eén aanspreekpunt waar op teruggevallen kan worden. Of het nu gaat om terugkijken op het leven, inschakelen van instanties, organiseren van activiteiten, spirituele vragen, laatste wensen, een luisterend oor, coördinatie van de (mantel)zorg, de uitvaart, het omgaan met emoties of het voorbereiden en afwikkelen van de nalatenschap.

Waarom deze blog?

Alles wat te maken heeft met sterven, afscheid nemen en rouw boeit me. Rond de dood vallen maskers weg, wordt de puurheid van mensen en de kern van het leven zichtbaar. In de loop der jaren heb ik daar de nodige deskundigheid over opgebouwd. Door te lezen, gesprekken te voeren, te luisteren, te kijken en door te werken in de praktijk. Bijna dagelijks doe ik ervaringen op die me raken en verrijken. Deze wil ik graag delen.

Wie ben ik?

Ik werd geboren in 1960 en ben afgestudeerd als pedagoog en bedrijfskundige. Werkte in het bedrijfsleven als trainer, organisatie-adviseur, manager en ben gecertificeerd transformational coach. Werkte in een hospice en ben gecertificeerd stervens- en rouwbegeleider. En ook ben ik moeder, echtgenote, vriendin, (hobby)schilder en liefhebber van kunst en theater.

Ik ben bereikbaar via een reactie op deze site, via e-mail info@fin-esse.nl of telefonisch via 06-54228331 Neem gerust contact op!

De website van FinEsse vindt u hier

FinEsse heeft ook een pagina op Facebook.

De website van Alfine Uitvaarten vindt u hier

15 gedachten over “Over Marion Kroezen

 1. Hai Marion,
  Een kleine 20 jaar geleden was ik je secretaresse; in de periode dat je kinderen werden geboren. Inmiddels zijn we beiden een leven verder. Wat een mooie wending heb je eraan gegeven. Wat een mooie optelsom van alle ervaring die je hebt opgedaan en de persoonlijkheid die je bent. Het past bij je. Ik hoop je op dit gebied nog heel lang niet nodig te hebben, maar mocht het ooit zo ver komen, dan zou het zomaar kunnen dat ik contact met je leg. Veel succes en ook plezier – al klinkt dat toch een beetje raar – bij wat je doet.
  Lieve groet,
  Annemarie

 2. Wat goed Marion om te lezen wat je doet! In een ‘ver verleden’ ontmoetten wij elkaar bij TG Human Talent. Herken veel ivm verlies van mijn partner een aantal jaren geleden. Mooi!!!
  Groeten! Marina van den Berg

  • Dag Marina,

   Bijzonder om elkaar langs deze weg weer tegen te komen. Ik kan me je heel vaag herinneren, er rinkelt een klein belletje. Wat fijn te horen dat je herkenning vindt in mijn blogs. En wat erg dat je je partner hebt moeten verliezen. Zo ingrijpend. Ik zie op Linked-in dat je getrouwd bent. Heb je een nieuwe partner of was de overleden partner je echtgenoot? In beide gevallen zal hij vast nog steeds een grote plaats innemen in je leven. Maar ik hoop dat je ook weer nieuw perspectief en geluk hebt gevonden.

   Met vriendelijke groet,

   Marion Kroezen 06-54 22 83 31

 3. Mooie blog, Marion, met goed leesbare, zorgvuldige verhalen en informatie. Gaan we binnenkort eens verder over doorpraten, dat lijkt me interessant. Ik kreeg zelf op dit vlak onlangs een verzoek om een lied te schrijven voor iemands uitvaart. Wel een bijna bevreemdende ervaring omdat de persoon in kwestie nog leeft. Succes met je zoektocht en de blog.
  Groetjes,
  Peter

  • Ha Peter, lijkt me leuk om er verder over te praten. Geeft vast weer nieuwe inspiratie! Ga je het doen, dat lied schrijven? Eervolle vraag en ik weet zeker dat jij dat kunt als geen ander. Doen dus! Tot snel,
   Marion

 4. Mooie woorden, mooie sfeer op je blog,je maakt me nieuwsgierig en laat me nadenken, dat is bijzonder.
  Je bent de diepte ingegaan en ziet wel waar je uitkomt, laat je leiden door het leven!
  ik ga je volgen en kan je eventueel ondersteunen bij rouwverwerking bij kinderen.
  Succes!
  Karin

  • Ha Kaar,

   dank je voor je mooie reactie. Dat stimuleert! Weet je dat Riet Fiddelaars en Daan Westerink de grote namen zijn op het gebied van rouwverwerking bij kinderen? Vast wel. Zo niet, dan zou ik zeker eens iets van ze opzoeken.

   Groet

   Marion

 5. Je raakt me, Marion!
  ik weet meteen een aantal mensen, die ik wil attenderen op je blog:
  – een vader, die een kind heeft verloren…
  – een vrouw, die haar man is verloren
  – een manager, die haar beste collega is verloren
  – een topman, die zijn baan is verloren… het voelt als doodgaan…want wie is hij dan?
  We hebben allemaal te maken met afscheid en doodgaan. De maskers die vallen. Het gaat om hoe we kiezen daarmee om te gaan.
  Jouw blog, Marion, en jij als persoon, inspireert daar enorm in.
  Hartelijke groet, Anne-Else

 6. Wow, Marion, dat heb je prachtig verwoord. Sterven hoort bij het leven. Laten we er ook zo mee leren omgaan.
  Succes met het vertalen van deze passie in concrete diensten.
  Ties

  • Ha Ties,

   dank voor je reactie! De komende tijd ga ik verder aan de slag met de vertaling naar concrete diensten. Ik ga je daar vast en zeker nog over consulteren. Morgen een soort pilot bij Anneke. Op papier stellen van haar wensen rond nalatenschap, ziekte & sterven, uitvaart. Zij is alleen en heeft geen kinderen. Ik ben min of meer haar steunpilaar. Nu, door de wensen vast te leggen en straks (hopelijk pas in de verre toekomst) door te zorgen dat haar wensen uitgevoerd worden. Naast de meer emotionele zaken wil ik ook veel praktische dingen vastleggen, zodat we na haar overlijden niet aan een eindeloze zoektocht naar polissen, contactpersonen, verzekeringen, inlogcodes enz. hoeven te beginnen.

   groet

   Marion

 7. Mooi, Marion!
  Je hebt mooie artikelen geplaatst!
  Je zegt dat je een zoeker bent. Ik ben benieuwd wat je daarmee bedoelt.

  groetjes van Marieke

  • Ha Marieke,

   dat van die zoeker ga ik nog eens toelichten. Het is een soort ‘zijnstoestand’; altijd op zoek, soms weet ik niet eens naar wat. Naar informatie, naar waar ik me op wil richten, naar zingeving, naar de betekenis. Dat soort dingen.

   Dank voor je reactie!

   Marion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s